top of page

Check us out

ν.jpg
Josephine
CL8A1472_edited.jpg
Nikos
Thanos
thanos_edited.jpg

Our Team

Check Us Out

_MG_0227.jpg

Josephine

Dr Josephine Ivanova, είναι κάτοχος του διπλώματος FLCM (British Royal Academy) στο Music & Dance Performance - κατεύθυνση Modern Jazz, Διδάκτορας Ιστορικός Χορού (PhD Edinburgh University), Lifestyle Medicine Coach πιστοποιημένη από το ELMO (Βέλγιο) με κατεύθυνση τη διαχείρηση του άγχους μέσα από το Χορό & την Μουσική. Mαθήτευσε δίπλα στις θρυλικές Λένα Ζαμπούρα & Καίτη Τσιλιμίγκρα επί χρόνια στο τμήμα Μπαλέτου & Jazz ενώ δούλεψε στενά με το διάσημο Hollywood χορογράφο Ryan Francois πάνω στη Jazz. Aνηψιά της μπουρλέσκ περφόμερ Georgia Moranti (Αμερική) ενώ η μητέρα της ήταν μέλος τους μπαλέτου της Josephine Baker (Γαλλία). Στην μουσική μαθήτευσε δίπλα στο θρυλικό Ρώσσο πιανίστα Igor Tarashansky στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών αποκτώντας Δίπλωμα Σολίστ Πιάνου με 1ο Βραβείο. Μαθήτρια των συνθετών Νίκου Κηπουργού, Διαμαντόπουλου και Δημήτρη Λιωνή στα θεωρητικά στο Athenaeum Cultural Center και του Μιχάλη Ροζάκη στο Εθνικό Ωδείο στην Αρμονία, Αντίστιξη και Φούγκα. Ηταν για σειρά ετών μέλος της χορωδίας του Athenaeum κι έπειτα της χορωδίας του Hull University σε καθαρά κλασσικό ρεπερτόριο. Στο Εδιμβούργο σπούδασε φωνητική δίπλα στο διάσημο τενόρο Andrew Doig (Edinburgh Napier University) επικεντρωμένη πλέον στην εκτέλεση Jazz μουσικής. Διετέλεσε Πρόεδρος Τομέα (Module Leader) αφού πήρε την έδρα του Λέκτορα στο τμήμα Music & Performing Arts του Edinburgh Napier University ενώ δούλεψε στο Μουσείο Οργάνων St Cecilia's Hall για σειρά ετών αρχικά ως trainee και μετά ως curator στη δική της έκθεση.

Η ίδια διδάσκει & χορογραφεί Burlesque, Musical Showgirls, Jazz & Lindy Hop απο το 2008 ενώ πλέον εμφανίζεται επιλεκτικά με συναυλίες πιάνου. Ως χορογράφος και χορεύτρια έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής, το Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, το Θέατρο Βράχων, την Τεχνόπολη, αρκετά Δημοτικά Θέατρα, πολλούς δημόσιους & ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα & το εξωτερικό.

thanos3_edited.jpg

Θάνος

Ο Θάνος, χρόνια Lindy Hopper κι επαγγελματίας χορευτής, δάσκαλος και χορογράφος ballroom και latin κι εδώ και 3 χρόνια Διεθνής εξεταστής χορού -IDTA- είναι μαθητής του Ron Montez, του θρύλου χορευτή - δάσκαλου - χορογράφου (στο FOX και στο PBS μεταξύ άλλων) - πρωταθλητή 7 φορές στο International & American Style ενώ του δόθηκε και το μεγαλύτερο Βραβείο, αυτό του ''United States Dance Championships Hall of Fame''. Ο Θάνος μεταλαμπαδεύει τη γνώση και την κληρονομιά του Ron Montez στην Ελλάδα και μαζί με τη Josephine διδάσκει τα τμήματα Lindy Hop σε προχωρημένο επίπεδο καθώς κι από τον Ιανουάριο του 2022 θα διδάσκει το νέο τμήμα των Athens Swing Cats του West Coast Swing.

Our Team

Check Us Out

Νέοι συνεργάτες θα ανακοινωθούν σύντομα!

skiannis2_edited.jpg

Δημήτρης

Ο Δημήτρης ξεκίνησε swing με δασκάλους τους Athens Swing Cats το 2014. Με μία πολύχρονη χορευτική πορεία συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς του IDTA και κερδίζοντας πολλές πρωτιές, σύντομα εξελίχθηκε σε έναν υποσχόμενο Lindy Hopper κι έναν εξαίρετο δάσκαλο.  Ο Δημήτρης είναι γνωστός για το smooth στυλ του κι αυτό ακριβώς μεταλαμπαδεύει στους μαθητές του.

doriana_edited.jpg

Αδριάννα

Η Αδριάννα διδάσκει στους Athens Swing Cats από το 2019. Ξεκίνησε ως μαθήτρια επιδεικνύοντας μεγάλο ζήλο κι ενδιαφέρον ειδικά για τους σόλο χορούς, όπως τζάζ και showgirls κι έτσι πολύ γρήγορα ανέπτυξε το έμφυτο ταλέντο της στο χορό. Στα μαθήματά της δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον κάθε μαθητή ξεχωριστά κι είναι γνωστή για την υπομονή της αλλά και την επιμονή της στην λεπτομέρεια και τη σωστή τεχνική.

65996736_4245679855449492_9149710431445581824_o_edited_edited_edited_edited.jpg

Νίκος

Ο Νίκος ξεκίνησε ως μαθητής των Athens Swing Cats αλλά από νωρίς απέδειξε πως ήταν από τα πλέον ταλαντούχα άτομα της ομάδας. Με εξαιρετική χορευτική αντίληψη απέκτυσε γερές βάσεις στην τεχνική την οποία με σοβαρότητα αλλά και χαρακτηριστικό χιούμορ μεταφέρει σε όλους τους μαθητές του.

Josephine
Η Dr Josephine Ivanova μαθήτευσε στο Μπαλέτο δίπλα στην Αννα Ζαμπούρα και την Καίτη Τσιλιμίγκρα ενώ ειδικεύθηκε στους Αυθεντικούς Τζαζ χορούς με προπονητή τον Ryan Francois, τον μοναδικό ζωντανό κρίκο μεταξύ των λεγόμενων Old Timers Jazz χορευτών και του σήμερα, διάσημου χορογράφου του Broadway, του Hollywood και του West End. H Josephine διδάσκει & χορογραφεί απο το 2008, είναι Ιστορικός Χορού (Διδακτορικό Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου), απέκτησε πρόσφατα Ειδίκευση ως Lifestyle Medicine Coach από το ELMO (Βέλγιο) ενώ τώρα σπουδάζει Ψυχολογία με ειδίκευση στη διαχείρηση του άγχους μέσα από τις Τέχνες. Εχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής, το Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, το Θέατρο Βράχων, την Τεχνόπολη, πολλούς δημόσιους & ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα & το εξωτερικό.

bottom of page